Leksan Etiket

Leksan Etiket NEDİR?

Lexan olarak bilinen ve leksan şeklinde okunan bu leksan etiket türü; parlak malzeme üzerine genel olarak serigrafik baskılama ile polikarnat, polyesterlerle resim, logo, yazı, açıklama metinleri, uyarı işaretleri vb. tanıtım ve reklam amacıyla yapılan bir baskı türüdür. Kullanılan kaliteli boyalar sayesinde de ve kaliteli görünümünün yanı uzun sıra uzun süreli kullanıma dayanıklıdır.
Gelişen teknoloji ve günümüz koşulları göz önüne alındığı zaman leksan etiket kullanılan özel yapıştırıcılar ve ters baskının getirmiş olduğu avantaj ile çevrenin getirebileceği olumsuz koşullara oldukça dayanıklı olup etkilenmemektedir. Leksan etiketinin bu dayanıklılık özelliği sayesinde makinelerin ön panellerinde kullanımı yaygın olmaktadır. Bu şekildeki etiketin ters yüzeyden basılması yapıldığı için etiketteki boyanın kazınması ya da çıkması azami düzeye düşüp mümkün olmamaktadır. Uyarı amacı ile yazılan yazılar için en ideal baskı türünde etiketleme yöntemidir.
Estetik görünüme sahip olması nedeniyle en etkili etiketleme türüdür. Mekanların iç ve dış tasarımlarında da kullanılabilmektedir. Tersten baskı yapılması sayesinde ise solma, kararma ya da yıpranma gibi durumlar olmaz ve boyalar her zaman canlı bir görünüme sahip olur. Kullanılacak olan malzemenin dokunmaya duyarlı olduğundan dolayı tersten baskı yapılmakta ve baskı yüzeyine temas olmayacağı için de ortaya bir sorun çıkmamaktadır.
Bu etiket yöntemi otomotiv sektöründe, elektrik-elektronik sektöründe, iç-dış mekanlarda, uyarı yazılarında vb. yaygın kullanılmaktadır.

Leksan Etiketinin Özellikleri

  • Leksan etiket kullanılacağı sektör  ya da alana göre değişik kalınlıklarda hazırlanabilmektedir.
  • Leksan etiketler ısı değişimi, kimyasal maddeler, yüksek sıcaklık, nem ve darbe gibi etkenlere karşı dayanıklıdır.
  • Nem ve sudan etkilenmemesi nedeniyle elektrik-elektronik sektörde makine ön panellerinde kullanım sebebidir.
  • Leksan etiketler talimat yazıları, uyarı ve ikaz yazılarında da renklerde kalıcılık olması sebebiyle tercih edilmektedir.
  • Estetik bir yapıya sahip olan leksan etiket özel yapıştırıcılar ile sağlam bir şekilde yapıştırılarak dış etkenlere karşı dayanıklıdır.
  • Üretim şeklinde baskı yüzeyine temas olmaması nedeniyle daha temiz ve sorunsuz kullanılmaktadır.

Leksan Etikette Baskı Çeşitliliği

Yaygın bir şekilde kullanım alanına sahip olan leksan etiketleri çok farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Leksan etiketleme hazırlanışında temel olarak iki değişik yöntem kullanılmaktadır. Öncelikle ilk yöntemde renk geçiş ve üç boyutlu olacak şekilde resim uygulamalarında UV dijital baskı yöntemi kullanılmaktadır. Bir diğer yöntem ise yoğun olarak tercih edilen yöntem olan serigrafi yöntemidir. Serigrafi yönteminde ise renklerin canlılığı ön plana çıkmaktadır. Burada temel amaç renklerin canlı ve daha uzun süreli olması nedeniyle daha kullanışlı ve daha çok tercih sebebidir.
Leksan etiket için yaygın olarak tercih edilen serigrafi yöntemi, uyarı, reklam veya bilgilendirmede renklerin canlı kalması, solmaması, darbelere karşı dayanıklı olması sebebiyle kullanılmaktadır.
Bu yöntemde uygulaması yapılan baskının iç yüzeyde kalması ve bundan dolayı kolay kolay deforma olmamaktadır.
Leksan etiketler farklı sektör ya da alanlarda istenilen boyut ya da kalınlıklarda ayarlanabilmekte olmasının yanı sıra iç veya dış mekanlarda kullanılabilmektedir.

Leksan Etiket Neden Tercih Edilmeli

  • Baskı yönteminin tersten olması sebebiyle baskı alanına direkt bir temas olmamakta ve bu sayede elde edilecek ürün sorunsuz üretilmiş olmaktadır.
  • Baskılaması serigrafik yöntemle yapılan ürünlerin daha çok tercih edilmesi renklerin daha canlı ve uzun süreli olmasıdır.
  • Baskılarda solma, kararma vb. durumlar gözlenmemektedir.
  • Baskılar isteğe göre mat ya da parlak malzemeyle yapılabilmektedir.
  • Leksan etiketlerinin 100 derecelik sıcaklıklara karşı dayanıklı olmaktadır.

Leksan Etiket Kullanım Alanları

Leksan etiketlerinin dayanıklılığı sebebiyle kullanım alanı da oldukça geniştir. Şirketlerin kurumsal kimlik kartlarının basılmasından makinelerin kullanım paneline kadar birçok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Günümüzde birçok sektörde tercih sebebi olan leksan etiket yoğun olarak elektrik ve elektronik sektöründe kullanılmaktadır. Bu sektörü takiben otomotiv sektörü de yaygın olarak kullanmaktadır. Kullanıcının isteğine göre tercih edilen ölçü ve şekillerde, özelliklerde üretilmektedir.

Leksan Etiketinin Elektrik ve Elektronik Sektöründe Yeri

Bu sektörde leksan etiketleri nem ve suya karşı gösterdiği dayanıklılığı sebebiyle özellikle kontrol panellerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Bunun dışında mat ve şeffaf ekran bölümlerinde, tuş takımlarının kabartmalı bölmelerinde, renkli led ışığı ve renkli olan ekran bölmelerinin bir arada olmasında da kullanılmaktadır. Etiket grafiği yöntemiyle beraberinde tuş takımı, led ışık ve ekran uyarı sistemlerininde bir arada kullanılmasına olanak sağlamaktadır.
Leksan etiketinin hemen altında yer almakta olan membrane switch kısmı ise alt katmanlarda devrelerle bir arada olduğu halidir. Burada devrelerle led ışıklı bölmelerin hemen üzerindedir. Bu şekilde bir kullanım ile daha ekonomik bir çözüm elde edilmiş olup daha düşük maliyet ortaya gelmektedir.

Leksan Otomotiv Sektöründe Yeri

Otomotiv sektöründe leksan etiket 100 derece gibi ısılara karşı gösterdiği dayanıklılık sebebiyle tercih nedenlerinden biridir. bu sektörde leksan etiketleri logo, arma, isim, işaret ve açıklama metinlerinde kullanılan yazılarda kullanılabilmektedir. Bunların yanı sıra araç içi makinelerin ön panellerinde veya reklam-tanıtım gibi promosyonlarda da kullanılabilmektedir.

Leksan Etiket Yapımında Fiyatlar

Isı aracılığıyla şekillendirmelerin yapılması ve devamında lazer kesimler yapılarak firmaların isteklerine göre etiketler üretilmektedir. Leksan etiketlerde renk çeşitliliği olduça geniş ve renk kullanımında kolaylıklar da mevcuttur.
Leksan etiketlerinde fiyatlar tahmin edilenin aksine oldukça uygun maliyetlidir. Fiyatların uygun olması nedeniyle leksan etiket tercih eden marka, firma ya da kişinin aşırı bir masraf etmeden istenilen bir sonuca ulaşmasını sağlamaktadır.
Leksan etiketinin diğer etiket türleri ile karşılaştırmasında fiyat bazlı bir karşılaştırma yapılması doğru değildir. Çünkü leksan etiketler ile diğer etiketlere oranlara daha uzun süreli olmaları ve renklerinin daha canlı ve kaliteli olmaları sayesinde ön plana çıkmaktadır.


leksan etiket nedir,leksan etiket izmir,leksan etiket nasıl yapılır,leksan etiket ostim,leksan etiket ümraniye,leksan etiket baski,leksan etiket anadolu yakası,leksan etiket serigrafi baskı,pvc leksan etiket,leksan etiket fiyatları,leksan etiket istanbul,lexan etiket nedir,lexan polikarbonat etiket,Leksan Etiket Nerede Yaptırılır,Leksan Etiket

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ETİKET İMALATI

Metal Etiket